top of page

LIPNO SPORT FESTIVAL 2023




Kdepak jen regionální sportovní akce. Punc výjimečnosti dodává lipenskému festivalu mimo jiné i bohatý kulturní program. Letošní 12. ročník nabídne hned plejádu známých tváří showbyznysu, které se během pěti doprovodných večerů v rámci ČEZ Energy Festů prostřídají na pódiu.


Zahajovací den ČEZ Lipno Sport Festivalu v pátek 11. srpna bude po autogramiádě sportovců pod taktovkou oblíbené poprockové kapely Cukr. Hlavní atrakcí večera pak bude novocirkusový koncert Cirk La Putyka s projektem Horáček GEN XYZ, kdy umělci nabídnou posluchačům netradičně aranžované písně textaře Michala Horáčka.


O den později bude lipenské pódium patřit kapele Pískomil s odpoledním představením pro děti, podvečerní a večerní program obstarají hned tři koncertní taháky – Ondřej Brzobohatý, skupina Slza a slovenská zpěvačka Jana Kirschner. V průběhu večera dojde i na předávání šeků Oranžové kolo Nadace ČEZ a rozhovory s pozvanými sportovci.


Na další kulturní doprovodný program nemusejí fanoušci čekat až na následující víkend. Už v úterý si přijdou na své milovníci vážné hudby. Ve středu 16. srpna to na pódiu rozjede kapela CLPBND, což je samostatně vystupující jednotka Cirku La Putyka hrající melodie a rytmy nejen ze svých inscenací. „Je jich šest, ale hrají na dvanáct nástrojů,“ láká diváky upoutávka. Barevnost večera dokreslí 60-ti minutová epická show Snowflakes: Amerikánka.


V pátek 18. srpna ovládne na dvě hodiny pódium DJ, po dalším předávání šeků Oranžové kolo Nadace ČEZ a povídání s hvězdnými sportovci půjde po týdnu opět do akce Cirk La Putyka s projektem Horáček GEN XYZ. A sobotní vyvrcholení? Hotová smršť! Koncerty Xindla X plus populárních kapel Monkey Business a Tata Bojs slibují důstojnou tečku za 12. ročníkem populární lipenské akce. Přijďte, letní festivalová atmosféra pod širým nebem bude stát opravdu za to!

bottom of page